Boeket bloemen langer vers houden

Omdat bloemen ons inspireren

tips boeket bloemen langer vers houden

Boeket bloemen langer vers houden

Opzoek naar tips om je boeket langer vers te houden? Tuurlijk! Wie niet? Want een boeket bloemen zegt meer dan woorden! Daarom is het belangrijk om zorg te dragen voor het boeket dat je gekregen hebt. Om zolang mogelijk van jouw boeket te kunnen genieten geven wij alvast enkele tips.

“Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen.”

Tips: boeket bloemen langer vers houden

1. Zet bloemen zo snel mogelijk in een schone vaas

Eerst en vooral is het belangrijk dat je boeket niet te lang zonder water zit. Snijbloemen kunnen maximum 1u à 1u30 zonder water. Zorg dat je de bloemen thuis in schoon water zet en dat de vaas helemaal proper is. Zodat er geen bacteriën meer in de vaas zitten van het vorig boeket. Wij geven altijd een zakje mee met extra voeding suikers voor in het water.

2. Snij na 3 dagen de stengels schuin af en gebruik geen schaar

Na een dag of 3 is het belangrijk dat je de onderkant van de stengels opnieuw mooi schuin afsnijdt. Dit doe je met een mes en zeker niet met een schaar. Ongeveer in een hoek van 45 graden. Doordat de onderkant terug een nieuw oppervlak heeft kan hij daardoor terug meer water opnemen en zal de bloem een veel langere houdbaarheid hebben. Het is ook zeer goed als je dan vers water in de vaas doet. Zodat de bacteriën opnieuw verwijderd zijn.

3. De juiste hoeveelheid water

Het laatste belangrijk punt is de hoeveelheid water in de vaas. Zorg eerst en vooral altijd dat er geen blad tot in het water raakt. Vervolgens vul je de vaas 2/3 met schoon water. Enkel voor tulpen moet dit minder zijn. Daarbij is 1/3 water voldoende.

Met deze tips om een boeket bloemen langer vers houden hopen we jou langer te kunnen laten genieten! Maar ooit komt er moment waarop verse bloemen hun glans verliezen, ook dan kun je natuurlijk te recht bij ons voor nieuw vers boeket bloemen. Wij helpen je graag verder!

 

Zin in meer tips om jouw boeket bloemen langer vers te houden? Lees dan het volledige Libelle artikel.

Plaats een bericht